Resultat från proven i Hassela och Nordingrå

Äntligen har domarna haft sitt kollegium och vi har ett fastställt resultat från proven i Hassela och Nordingrå.

Hassela 1-2 oktober

I Hassela startade fyra hundar, Vistenas Idona-Bellis, ägare Heikki Rissanen med domare Björn Norlin, och Winnie, ägare Björn Lindström med domare Robert Norlander på lördagen och Uggleskogens Bosse, ägare Björn Norlin med domare Heikki Rissanen, och Mill Hunter’s Körven ”Solo”, ägare Johan Jakobsen med domare Robert Nordlander på söndagen.

Vinnare blev Vistenas Idona-Bellis som lyckades få upp en hare och driva den till ett 1:a pris. Tvåa blev Mill Hunter’s Körven ”Solo” och trea blev Uggleskogens Bosse.

Nordingrå 7-9 oktober

Då intresset var stort och domarna få så utökades Nordingrå-provet i år till tre dagar, fredag till söndag.

På fredagen startade Maliwick’s Chain Braker ”Justin”, ägare Nina Nordqvist, med domare Robert Nordlander och Wilda, ägare Uno Gustafsson, med domare Björn Norlin. På lördagen var det dags för Mill Hunters Körven ”Solo”, ägare Johan Jakobsen, med domare Björn Norlin och Vistenas Idona-Bellis, ägare Heikki Rissanen, med domare Benny Walestad och på söndagen startade Uggleskogens Bosse, ägare Björn Norlin, med domare Benny Walestad och Maliwick’s Holy Macaroni ”Freja”, ägare Magdalena Siman, med domare Heikki Rissanen.

Vinnare blev även denna helg Vistenas Idona-Bellis som fick till två drev, ett som gick till 2:a pris och ett kortare som inte gick hela vägen till pris men ändå gav några SM-poäng. Tvåa blev Mill Hunters Körven ”Solo” och trea blev Wilda.

Vi kan konstatera att klubben har en ny stjärna i treåriga Bellis som med sina fina insatser blir årets Klubbmästare hare och även är direktuttagen till RM i Bispgården 7-8 november.

Tabeller med fullständiga resultat finns under fliken Drevprov i huvudmenyn.